
Élelmiszerek vizsgálatai
A TECHNO-VÍZ Kft. Laboratórium széles körű szolgáltatásokat nyújt élelmiszerek akkreditált mintavétele és akkreditált vizsgálatai tekintetében. Szolgáltatásaink köre a teljesség igénye nélkül:
- Élelmiszerek akkreditált mintavétele és mintaelőkészítése mikrobiológiai vizsgálatokhoz
- Általános beltartalmi vizsgálatok
- Fém- és elemanalitikai vizsgálatok
- Hús-és húskészítmények vizsgálata
- Tej és tejtermék vizsgálata
- Sütőipari termékek vizsgálata
- Édesipari termékek vizsgálata
- Száraztészta vizsgálata
- Fűszer és ízesítő, fűszerpaprika őrlemény vizsgálata
- Tartósított élelmiszerek vizsgálata
- Állati, növényi zsír és olaj vizsgálata
- Zsírsavak, transz zsírsavak vizsgálata (zsírsavösszetétel)
- Szeszes ital és sör vizsgálata
- Toxintartalom vizsgálata
- Tartósítószer-tartalom vizsgálata
- Édesítőszer-tartalom vizsgálata
- Vitaminok vizsgálata
- Leíró érzékszervi vizsgálatok
- Hagyományos mikrobiológiai vizsgálatok
Amennyiben élelmiszervizsgálati igénye van, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken!
Vonatkozó jogszabályok
- 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól, a Magyar élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) előírásai és irányelvei
- 4/1998. (XI.11.) EüM rendelet az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről
- 2073/2005/EK (2005. november 15.) rendelet az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumairól
- 49/2014. (IV. 29.) VM rendelet az élelmiszerekben előforduló egyes szennyezőanyagokra és természetes eredetű ártalmas anyagokra vonatkozó határértékekről, valamint az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő egyes anyagokkal, tárgyakkal kapcsolatos követelményekről
- 1881/2006/EK rendelete (2006. december 19.) az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról
Amennyiben részletesebb információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!